Over ons

Matty kwam vanuit Gambia naar Nederland. Nadat haar huid compleet was uitgedroogd door het gebruik van Europese huidverzorgingsproducten, nam ze het heft in eigen hand. Met haar oma’s recepten begon ze met het maken van pure, natuurlijke, diep voedende face balms, gezichtsolie en andere huidverzorgingsproducten. Deze recepten bestonden uit sheabutter en verschillende plantaardige oliën. Haar eigen producten zorgden onder andere voor een zeer goede hydratatie van haar huid en haar huid straalde weer als vanouds. Dit ging niet onopgemerkt. Mensen om haar heen waren nieuwsgierig naar haar geheim. Door de overweldigende interesse besloot Matty haar zelfgemaakte huidverzorgingsproducten ook aan hen te verkopen. 

Het pad van Mira kruiste die van Matty en het klikte onmiddellijk tussen de twee vrouwen. Ook Mira gebruikte zelfgemaakte maskertjes van onder andere avocado, eieren, honing en banaan. Kokosolie en arganolie waren haar favoriet voor de (dagelijkse) huidverzorging. Aangemoedigd door hun eigen enthousiasme én dat van de mensen om hen heen, voor hun 100% natuurlijke verzorgingsproducten, besloten ze het op de markt te brengen.

Inmiddels is New Skin Order met 16 producten een feit en maken we alles nog steeds met de hand. Een heel intensief, maar wel dankbaar proces, want iedereen die het gebruikt is ontzettend enthousiast. We hebben een huidverzorgingslijn voor iedereen van 0 tot 100.

Giving it back

Jouw aankoop helpt! New Skin Order vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daarom doneren wij een deel van onze opbrengst aan kleine goede doelen die werkelijk een verschil maken. Wij kiezen bewust voor kleine projecten/ stichtingen, omdat we dan zeker weten dat het geld ook daadwerkelijk gebruikt wordt voor dat wat nodig en beloofd is. Thema’s die ons nauw aan het hart liggen, zijn het afschaffen van meisjesbesnijdenis en waterputten aanleggen in landen met een watertekort.

Danissa’s Waterput in
Mozambique is een voorbeeld van zo’n project. Zodra de eerste waterput
werkelijkheid is geworden, zullen er nog vele volgen. New Skin Order draagt
daar graag aan bij. 

Zero waste verpakkingen

Niet alleen de verzorgingsproducten, maar ook de verpakkingen van New Skin Order zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. New Skin Order gebruikt hoogwaardig violet glas als verpakking. Dit zorgt voor een goede houdbaarheid van de producten en bescherming tegen UV licht. Alle potten en flessen van New Skin Order zijn van recyclebaar glas en kunnen hergebruikt worden voor eigen oliën en kruiden. 
Onze producten zijn bewust niet apart verpakt in doosjes of plastic. Voor de verzending ontkomen ook wij echter niet aan het gebruik van dozen, maar deze zijn altijd in verhouding tot het product en van gerecycled papier. 

Mission for a better world

New Skin Order wil een wereld van bewustzijn en respect voor natuurlijke gezondheid en schoonheid creëren. Dat gaat hand in hand met respect voor de natuur, mens én dier. Daarom gebruiken wij enkel natuurlijke ingrediënten. Zonder bewerking, zonder waterverspilling en zonder gebruik van vervuilend plastic en giftige chemicaliën. Bovendien maken wij onze producten zelf met de hand én zijn al onze producten plus hun ingrediënten dierproefvrij. Samen met onze klanten dragen we op deze manier bij aan gezonde leefomstandigheden. En aan een gezonde, stralende huid!